GELUK&TREURNIET ARCHITECTEN

Na ervaring opgedaan te hebben op een tekenkamer in de werkvoorbereiding van een bouwonderneming ben ik van 1986 tot 2007 werkzaam geweest bij architectenbureau Geluk en Treurniet in Vlaardingen, waarvan de naam later wijzigde in GelukTreurniet Architecten. Nadat ik met directeur Hans Treurniet de liefde voor het zingen deelde bij kamerkoor Magister Cantat werden we in het werkzame leven ook collega’s. We hebben in de ruim 20 jaar die ik bij dit bureau werkte, naast veel bijzondere muzikale projecten, heel wat boeiende projecten van de grond gekregen.
Hier een aantal werken waar ik goede herinneringen aan bewaar.

Zorgcentrum Elim in Barneveld
Een groot zorgcomplex waarin naast aanleunwoningen, zorgappartementen en intensieve verpleegafdelingen ook een grootkeuken met regionale functie gerealiseerd moest worden.
Na een wat stagnerende ontwerpfase is het plan vlot getrokken door de grote zaal als volume uit de grote bouwmassa te trekken en met een afwijkende eigen vorm te accentueren. Door de ellipsvormige zaal en dito gebogen koperen dakvorm konden we uiteindelijk in Barneveld toch ons eigen ei leggen.

Visualisaties van de grote zaal die ik maakte in de ontwerpfase.
De ovalen vorm van de grote zaal bleek in uitvoering wel bewerkelijk te zijn maar werd door een meevallende aanbesteding toch uiteindelijk bekleed met een gepatineerd koperen beplating.

Plattegrond van de begane grond van het Zorgcentrum Elim in Barneveld

Door een samen-op-weg proces en het afstoten van een overbodig kerkgebouw werd een plan gemaakt voor de herinrichting van de Rehobothkerk in Vlaardingen. Ook het meubilair voor het naar de lange wand van de kerkzaal verplaatste liturgisch centrum werd ontworpen, door mij gevisualiseerd en in 1997 gerealiseerd.

In samenwerking met architect Tjeerd Dijkstra realiseerde het bureau tussen 1993 en 1997 verpleeghuis Pniël aan de Oude Dijk in Rotterdam Kralingen. De voormalig rijksbouwmeester raakte betrokken bij dit op die locatie moeilijk inpasbare bouwvolume.
Door een grote binnentuin deels te bebouwen is dit grote complex met somatische- en intramurale verpleegzorg toch gerealiseerd.

In 1993-94 won het bureau in samenwerking met een projectontwikkelaar een prijsvraag voor het bouwen van een woontoren in Ridderkerk.