Amsemble

Kamerkoor onder leiding van Benjamin Bakker

Gedurende anderhalf jaar heb ik mee kunnen doen aan een project met muziek van Daan Manneke van dit uitmuntende kamerkoor.
Uitgangspunt voor het project was het werk Car ta voix et douce dat met begeleiding van Vincent van Amsterdam op accordeon zo goed tot klinken kwam dat Manneke voorstelde om er een CD-opname van te maken. Hij schreef uiteindelijk ook nog een nieuw werk Psaume 19 – Les cieux racontent la gloire de Dieu speciaal voor Amsemble en zijn koorleider Benjamin Bakker, die met zijn heldere bariton een fraaie solistische rol in het werk toebedeeld kreeg.

De zangers ontvingen een getekend exemplaar van de CD

De CD werd opgenomen in de dorpskerk van Zunderdorp.
Daan Manneke was zelf hierbij twee weekenden aanwezig en gaf subtiel nog wat aanwijzingen over hoe hij zijn composities tot klinken wilde laten komen. De CD werd na diverse concerten in het land uiteindelijk in het voorjaar van 2018 gepresenteerd in het Orgelpark in Amsterdam. De CD werd gerecenseerd in dagblad Trouw en ontving zelfs 4 sterren.

In februari 2017 zong Amsemble muziek van Daan Manneke in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Dit was in het voorprogramma van een concert van het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Peter Dijkstra.