uitbreiding woning

  • dia09.jpg
  • dia10.jpg
  • dia11.jpg
  • dia12.jpg
  • dia13.jpg
  • dia14.jpg
  • dia16.jpg
  • dia18.jpg
  • dia19.jpg
OUD-BEIJERLAND1995

voor de familie Plugge-Kraaijeveld

ontwerp, visualisaties en tekenwerk

Voor een vrijstaande woning aan het Albert Schweizererf is een uitbouw op een reeds gemaakte fundering ontworpen aan de een aantal jaren eerder gebouwde woning. De geplande 1 laagse garage-berging moest indien mogelijk ook op de verdieping van extra woonruimte worden voorzien. De bestaande vormgeving van de naburige woningen vroeg om een traditionele aanbouw met zadeldak in een hellingshoek en afwerking gelijk aan het hoofddak. Dit beperkte echer de mogelijkheid om op de verdieping meer woonruimte toe te voegen. Hierdoor is een afwijkende vorm ontworpen en uitgewerkt waarvoor helaas geen vergunning werd verkregen. Uiteindelijk is, met de hulp van architect Hans Treurniet, vergunning verleend op één van de meer traditionele varianten.